PA-1000

Algemeen

De Pa1000 Progessional Arranger van Korg zit boordevol klanken en begeleidingsstijlen van over de hele wereld. Dankzij de Enhanced Definition Synthesis-eXpaned (EDS-X) sound engine en het speciale Defined Nuance Control, klinkt alles zeer realistisch tot in detail. De Pa1000 heeft een klavier met 61 semi-gewogen toetsen met aanslaggevoeligheid en aftertouch. Het ingebouwde 2x 33 Watt luidsprekersysteem levert een volle, krachtige klank. Daarnaast beschikt het keyboard over een TC Helicon Vocal Harmonizer, een tweevoudige MP3-speler/recorder een een tweevoudige Crossfade Sequencer. Door de combinatie van een overzichtelijke knoppenindeling en een kantelbaar 7 inch kleuren touch screen is het keyboard intuïtief te bedienen.

Hoge geluidskwaliteit

De Pa1000 bevat 1750 geluiden, waaronder vleugels, elektrische piano’s, drawbar-orgel en een verzameling van klassieke en moderne keyboards. Maar natuurlijk ontbreken ook band- en orkestklanken niet. Blaasinstrumenten, strijker, akoestische en elektrische gitaren zijn zeer precies vastgelegd voor een zeer realistisch geluid. Maar er is ook 600 MB beschikbaar om je eigen geluiden in te laden, zo kun je Wav-, AIFF- en SoundFont-bestanden importeren. Alle klank kun je volledig bewerken met 24 oscillators per noot. De Pa1000 heeft een polyfonie van 128.

Brede mogelijkheden

Standaard bevat de Pa1000 al 430 begeleidingsstijlen, maar met de ingebouwde MIDI File > Style-converter kun je de moeiteloos de stijl uit een standaard MIDI-bestand overnemen. Met de KAOSS FX kun je subtiele overgangen maken tussen stijlen en live bewerken en mixen. Verder zijn er 148 effecttypes die je kunt gebruiken voor het aanpassen van de begeleiding. Met de SongBook-functie heb je een programmeerbare en doorzoekbare bibliotheek tot je beschikking. Hierin kun je alle instellingen opslaan die je nodig hebt om een specifieke song te spelen. Via een 6.3 mm jack- kun je een gitaar of microfoon aansluiten en met de nodige effecten bewerken. Ook beschikt de Pa1000 over een USB B-poort voor het aansluiten op PC of Mac en een USB A-poort voor een extern opslagapparaat