PA4X

Algemeen

De Pa4X-serie van Korg bewijst dat een all-in-one workstation nog steeds mee kan in de huidige tijdgeest. Wie even geen afleidende computer voor z’n neus wil heeft met het Korg Pa4X 61/76 arranger workstation alles wat er maar te wensen valt. Ironisch genoeg is de Pa4X zó uitgebreid dat er eigenlijk sprake is van een computer in de vorm van een keyboard. Maar dan eentje waar geen Facebook op staat, en die rust is ideaal voor producers die een gestroomlijnd product zoeken. Dit workstation biedt goede klanken, rijke effecten, mastering-effecten en opslagmogelijkheden die decennia geleden nog ondenkbaar waren.

Eigenschappen van de Korg Pa4X 61/76

Korg heeft een reputatie hoog te houden waar het de klank betreft, en niemand kan ontkennen dat het ze met de Pa4X wederom gelukt is. En hoe! Een tienmaal grotere PCM-bron dan eerdere modellen hadden, én een 400 MB voor eigen samples. Met name dat laatste is ideaal om uw Pa4X op ieder moment weer te moderniseren. Ook de styles profiteren van de rijke Korgklank. Of u nu thuis speelt of als entertainer op podia staat, de Pa4X klinkt als een klok, en als tal van andere instrumenten. De gitaren en de orgels maken zelfs gebruik van speciale engines voor extra realisme. Voor de orgels gebruikt u bijvoorbeeld de sliders aan de linkerzijde van het paneel om de registers in te stellen.

Verdere mogelijkheden

Wat de Korg Pa4X allemaal kan past nooit in een enkele alinea, maar wat highlights mogen niet ongenoemd blijven. MP3 en MIDI-files speelt u eenvoudig af, twee tegelijk als u dat wilt, waarbij een crossfader de balans bepaalt. Omdat het een arranger is kunt u de styles ook zelf maken. Een erg leuke functie is het laten converteren van een paar maten uit een MIDI-file naar een style. Ook de effecten erg sterk, hier pronken de namen TC-Helicon en Waves. U kunt dus lekker meezingen terwijl de Pa4X een mooie vocal harmony construeert en uw intonatie nog wat verbetert. Laat Waves de mastering maar op zich nemen, zodat uw werk een professioneel randje krijgt.