PA4X MUSIKANT

Algemeen

We hebben het allemaal in ieder geval wel eens gezien en gehoord: Duitse volksmuziek. Groots opgezette zalen met veel bier, lange tafels, een dirndl die altijd in het zicht is, en natuurlijk podia met muzikale acts. Schlagers, maar zeker ook die typische Duitse popmuziek, ook in andere landen komen deze feesten voor, bijvoorbeeld Oktoberfest. Als u als entertainer uw toontje mee wilt spelen bij deze festiviteiten, dan kunt u eigenlijk niet om de Korg Pa4X 76 Musikant arranger keyboard heen. In de kern is dit een gewone Pa4X, maar dan wat uitgebreider. Met de extra’s speelt u direct deze volkse Duitse genres mee. En met de 76 toetsen heeft u net dat extra beetje bereik voor expressiever spel – maar hij past nog wel op de achterbank van de auto.

Eigenschappen van de Korg Pa4X 61/76 Musikant

Bij de 1800 hoogwaardige klanken zit onder meer een goede stereo piano, en natuurlijk die typische Duitse volksklanken. Een klarinet, een tuba, een accordeon, en nog zo veel meer. Ook de reguliere GM/XG-klanken krijgt u onder uw vingers, en 100 drumkits. Ook 400 MB sample-geheugen staat tot uw beschikking voor eigen klanken. Een achtergrondkoortje, misschien zelfs een stukje jodelen. Als u het goed aanpakt wordt uw PA4x Musikant een echt feestbeest. Natuurlijk zijn ook de andere klanken van hoog niveau; zoals de gitaren en de orgels (met drawbars). Ook zelf een arrangement manken behoort tot de mogelijkheden, dus wie een beetje creatief is maakt van de Pa4X een eindeloze machine.

Verdere mogelijkheden

Wat de Korg Pa4X allemaal kan past nooit in een enkele alinea, maar wat highlights mogen niet ongenoemd blijven. MP3 en MIDI-files speelt u eenvoudig af, twee tegelijk als u dat wilt, waarbij een crossfader de balans bepaalt. Naast de goede klanken, en de mogelijkheid tot het laden van eigen samples (waardoor u eigenlijk een tijdloos instrument krijgt), zijn ook de effecten erg sterk. Hier pronken de namen TC-Helicon en Waves. U kunt dus lekker meezingen terwijl de Pa4X een mooie vocal harmony construeert en uw intonatie nog wat verbetert. Laat Waves de mastering maar op zich nemen, zodat uw werk een professioneel randje krijgt.